"Dritan Abazović obmanjuje javnost"

Podgorica -- Predsednik PzP, članice Demokratskog fronta, Nebojša Medojević izjavio da premijer Crne Gore nastavlja da obmanjuje javnost.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE Boris Pejovic
EPA-EFE Boris Pejovic

Medjević je ragovao na izjavu crnogorskog premijera Dritana Abazovića koji je u utorak saopštio da je Crna Gora najpouzdaniji partner Evropske unije i lider u procesu pridruživanja. Prema rečima medojevića, u Briselu nema nikakvih nagoveštaja da će se proširenje nastaviti.

"Abazović nastavlja da radi ono što jedino zna. Da obmanjuje javnost i iznosi neistine. Niko od funkcionera EU nije rekao nijednu reč o mogućem proširenju EU sa novim članovima", napisao je Medojević na svom fejsbuk profilu.

"Na nivou EU ne postoji nijedna aktivna inicijativa za nastavak proširenja EU novim članovima. Ključni protivnici proširenja EU na Zapadni Balkan bili su Nemacka, Francuska i Holandija koji su blokirali svaku priču na tu temu", naveo je Medojević.

Naprotiv, jedina aktivna politička inicijativa je forniranje neke vrste političkog saveza EU sa zemljama kandidatima, i podsticanje neke vrste regionalne saradnje u oblastima kao što su politička saradnja, bezbednost, saradnja u energetici, transportu, ulaganje u infrastrukturu ili kretanje ljudi.

"U situaciji kada se EU suočava sa dramatičnim posledicama rata u Ukrajini i ekonomskog, finansijskog i trgovackog rata sa Rusijom i energetskom krizom, šanse da se ponovo pokrene proces proširenja u Briselu su nikakve", tvrdi Medojević.

On kaže da je druga regionalna incijativa koju pokreću SAD Otvoreni Balkan koja bi trabalo da olaksa medjusobnu ekonomsku saradnju i poslovanje privrede.

"Ovu inicijativu odbija DPS i njegovi sateliti koji su odavno u regionalnoj koalciji protiv Srbije, Srpske pravoslavne crkve i čija je uloga da destabilizuje Srbiju i osnaži pritisak na njenu vojnu i politicku neutralnost Srbije u odnosu na rat u Ukrajini", naveo je Medojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu