"Dritan Abazović obmanjuje javnost"

Predsednik PzP, članice Demokratskog fronta, Nebojša Medojević izjavio da premijer Crne Gore nastavlja da obmanjuje javnost.

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.05.2022.

11:25

EPA-EFE Boris Pejovic

Medjević je ragovao na izjavu crnogorskog premijera Dritana Abazovića koji je u utorak saopštio da je Crna Gora najpouzdaniji partner Evropske unije i lider u procesu pridruživanja. Prema rečima medojevića, u Briselu nema nikakvih nagoveštaja da će se proširenje nastaviti.

"Abazović nastavlja da radi ono što jedino zna. Da obmanjuje javnost i iznosi neistine. Niko od funkcionera EU nije rekao nijednu reč o mogućem proširenju EU sa novim članovima", napisao je Medojević na svom fejsbuk profilu.

"Na nivou EU ne postoji nijedna aktivna inicijativa za nastavak proširenja EU novim članovima. Ključni protivnici proširenja EU na Zapadni Balkan bili su Nemacka, Francuska i Holandija koji su blokirali svaku priču na tu temu", naveo je Medojević.

Naprotiv, jedina aktivna politička inicijativa je forniranje neke vrste političkog saveza EU sa zemljama kandidatima, i podsticanje neke vrste regionalne saradnje u oblastima kao što su politička saradnja, bezbednost, saradnja u energetici, transportu, ulaganje u infrastrukturu ili kretanje ljudi.

"U situaciji kada se EU suočava sa dramatičnim posledicama rata u Ukrajini i ekonomskog, finansijskog i trgovackog rata sa Rusijom i energetskom krizom, šanse da se ponovo pokrene proces proširenja u Briselu su nikakve", tvrdi Medojević.

On kaže da je druga regionalna incijativa koju pokreću SAD Otvoreni Balkan koja bi trabalo da olaksa medjusobnu ekonomsku saradnju i poslovanje privrede.

"Ovu inicijativu odbija DPS i njegovi sateliti koji su odavno u regionalnoj koalciji protiv Srbije, Srpske pravoslavne crkve i čija je uloga da destabilizuje Srbiju i osnaži pritisak na njenu vojnu i politicku neutralnost Srbije u odnosu na rat u Ukrajini", naveo je Medojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: