Sutra rezultati obdukcije; Nenad Periš: "Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio"

Telo nepoznate muške osobe pronađeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje, a sumnja se da je reč o Splićaninu Mateju Perišu.

Izvor: index.hr

Sreda, 18.05.2022.

19:40

Sutra rezultati obdukcije; Nenad Periš:
Printskrin: TV Prva

"Čekali smo vesti, čekali smo istinu i ta istina se pokazala takva kakva jeste, bolna, ništa, teška", rekao je Nenad Periš za HRT nakon što ga je MUP Srbije obavestio da je u Dunavu pronađeno telo muškarca čija odeća odgovara opisu odeće koju je nosio njegov sin Matej, koji je nestao u Beogradu 30. decembra 2021. godine.

Reporter televizije N1 rekao je da bi rezultati obdukcije mogli biti objavljeni kasnije uveče.

"Kao što rekoh, moram da budem spreman na sve ovo. Možda nekome bude čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a verujte da je strašno teško, treba imati nadu. Moja vera me tome uči, da nada uvek postoji.

Iako se rastanak desio, nada da ćemo se ponovo sresti nikada neće prestati da bude tu“, rekao je Nenad Periš i zahvalio svima koji su pomogli da se dođe do istine.

On je u intervjuu za RTL dodao: "Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio“.

"Moramo da obavimo te formalnosti. Matej je ovde sa mnom i uvek će biti. Da, pet meseci kasnije.

Ono što mi je ćerka rekla: "Tata, idi po Mateja, dovedi ga kući“. Uradiću to za ova dva, tri dana. On je uz nas i uvek će biti s nama”, rekao je potreseni Nenad Periš u razgovoru za HRT.

Sutra rezultati obdukcije

Načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac održao je konferenciju za novinare

"Telo muškarca biće odvezeno na obdukciju gde će se, u skladu sa procedurom, pokušati utvrditi uzrok smrti, kao i da će se utvrditi da li je Matej nestao“, rekao je on.

Videće sa srpskom policijom koje radnje još treba da se preduzmu i da li će to biti moguće.

"Sve zavisi od toga od kog će se genetskog materijala napraviti DNK - od krvi, mekog tkiva, kostiju. Od toga zavisi i trajanje analize. Tek treba da se utvrde sve okolnosti oko pronalaska tela.

" U Beogradu će verovatno ostati do petka, rekao je on.

"U kontaktu smo sa Nenadom Perišom i bićemo tamo koliko god treba. Rezultati obdukcije bi verovatno trebalo da budu poznati sutra. Porodica prva sazna da li je u pitanju Matej", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: