Pet minuta koji su ostavili Ruse u čudu; "Sve je to, iskreno rečeno, laž" VIDEO

Ruski analitičar je, gostujući na ruskoj državnoj televiziji, dao iznenađujuće iskren pogled na rat u Ukrajini i svojim odgovorom iznenadio rusku javnost.

Izvor: Jutarnji list

Utorak, 17.05.2022.

09:44

Pet minuta koji su ostavili Ruse u čudu;
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Reč je o analitičaru Mihailu Hodarjonoku, koji je izjavio da ruski izveštaji o demoralizovanim ukrajinskim vojnicima ne svedoče o pravom stanju jer je, kako je rekao, reč samo o pojedinačnim slučajevima. On je mišljenja da je situacija drugačija te da su Ukrajinci visoko motivisani i spremni da umru za svoju zemlju.

Na molbu da prokomentariše aktuelnu situaciju na ratištu, Hodarjonok je gledaoce pozvao da budu oprezni u pogledu bilo kakvih informacija koje Rusija iznosi o padu morala ukrajinskih snaga. "Sve je to, iskreno rečeno, laž", rekao je u četvorominutnom video-zapisu. Takođe je rekao da se protivi "zveckanju oružja u smislu napada projektilima na Finsku" nakon odluke ruskog suseda da uđe u NATO, jer je, kako je rekao, glavni nedostatak ruske vojnopolitičke pozicije u tome što je u "potpunoj geopolitičkoj izolaciji".

"Koliko god to Rusima bilo teško da se prizna, gotovo ceo svet je protiv nas", rekao je on i poručio je da se Rusija mora izvući iz te situacije.

Zatim je spomenuo da će uskoro biti odobrena izdašna vojna i humanitarna pomoć Zapada, pozivajući se na američki Kongres, dodajući da se Rusija mora pripremiti na to da bi Ukrajina uskoro mogla imati "milion naoružanih vojnika".

Kada je voditeljka Olga Skabejeva, koju nazivaju "čelična lutka Putin TV-a", uzvratila rekavši da ukrajinske snage ne predstavljaju veliki kontingent, penzionisani pukovnik je odgovorio da je njihova volja važnija od toga jesu li oni "profesionalni" vojnici.

Skabejeva je zatim pokušala da "uzvrati", ali je Hodarjonok ostao staložen rekavši da je "glavna stvar u vojsci uvek bila održavati osećaj vojnopolitičkog realizma. Ako odete dalje od toga, pre ili kasnije će vas stvarnost pogoditi tako jako da ćete požaliti", rekao je.

Ovakav drugačiji pogled na situaciju u Ukrajini ostavio je dobar deo Rusije u neverici, ali i analitičare koji svakodnevno analiziraju dešavanja na ruskim propagandnim kanalima. Glavno pitanje koje svi postavljaju jeste: "Zašto ga niko nije prekinuo?"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: