Borelj se nada sastanku Vučića i Kurtija

Šef diplomatije EU Žozep Borelj pozvao je na poštovanje i primenu svih do sada postigutih sporazuma u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.05.2022.

07:31

Borelj se nada sastanku Vučića i Kurtija
EPA/EFE/ STEPHANIE LECOCQ

On poziva i na nastavak razgovora pod pokroviteljstvom EU.

"Potreban nam je konstruktivan angažman i brz napredak ka normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Svi se u tome slažu na svojim stranama, ali kada sednu zajedno imaju problem da napreduju. Potrebno je da stvorimo poverenje", poručio je sinoć Borelj.

Borelj je rekao da su ministri spoljnih poslova EU na jučerašnjem sastanku u Briselu u okviru debate o Zapadnom Balkanu razgovarali i o đalogu Beograda i Prištine uz zaključak da je neophodno stvoriti "bolju atmosferu" u razgovorima, "angažovati se na pozitivnim koracima, stvoriti poverenje i izbeći jednostrane poteze".

"Nadam se da ćemo pre leta biti u mogućnosti da održimo još jedan sastanak na najvišem političkom nivou uzmeđu premijera Kosova i predsednika Srbije", dodao je Borelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: