Dodik: Mora da podnese ostavku, a ako ne...

Milorad Dodik, srpski član Predsedništa BiH, zatražio je danas da Šefik Džaferović, predsedavajući Predsedništva BiH, podnese ostavku.

Izvor: RTRS, klix.ba, Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Dodik kaže da je Džaferović prekršio Ustav, da deluje mimo Poslovnika o radu Predsedništva BiH. "Džaferović odlazi na međunarodne skupove i govori svoje privatne stavove umesto da zastupa usaglašene stavove Predsedništva BiH", poručio je Dodik.

Dodik je istakao da je njemu kao članu Predsedništva to neprihvatljivo jer je kršenje Ustava postalo uobičajena praksa druga dva člana Predsedništva, prenosi RTRS.

"Ja sam zatražio ostavku Džaferovića. Sve to što govori može da radi kao aktivista SDA, koja deluje antidejtonski, ali to ne sme da radi u ime Predsedništva", poručio je Dodik.

On je najavio da će, ukoliko Džaferović to ne uradi do sledeće sednice Predsedništva, pokrenuti kao tačku dnevnog reda njegovu smenu.

Optužio je Bošnjake da se kroz nametanje sankcija Rusiji žele dodvoriti strancima sa zapada, ali da misli da je bolje za sve da BiH zadrži neutralan status, a posebno zbog energetske politike.

"Nema nijedne odluke, donesene u nadležnom mestu i nadležnom nivou. Jedino nadležno mesto je Predsedništvo", poručio je optužbama opozicije iz RS da su uvedene sankcije Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu