Pravi se simulacija: Ako stigne peti talas

Skoplje -- Komisija za zarazne bolesti Severne Makedonije napraviće simulaciju moguće pojave petog talasa zaraze korona virusom, najavio je ministar zdravlja Bekim Sali.

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

On je rekao da je situacija sa kovidom 19 u zemlji stabilna i da nadležni smatraju da preostale mere treba da ostanu, iako je 99 odsto ukinuto, kao i da Komisija za zarazne bolesti pravi plan za lečenje postkovid pacijenata.

"Situacija je stabilna i linearna. Svaki dan dobijamo iste brojke, tako da je za sada mirno i nemamo nikakav alarm koji se najavljuje za budućnost", rekla je Sali, a preneli lokalni mediji.

Sali je napomenuo da će Komisija za zarazne bolesti, koja je savetodavno telo ministra zdravlja, nastaviti da radi, ali možda ne istim tempom.

U Severnoj Makedoniji je od početka pandemije koronavirusa napravljeno ukupno 2.038.551 testiranje na zaj virus i porvrđeno 310.859 pozitivnih slučajeva. Od posledica kovida je umrlo 9.291 osoba, izlečeno je 301.035 pacijenata, a po jučerašnjim podacima aktivna su 533 slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu