Za pomoć malom Vukanu ostao još samo jedan dan

Poslednji apeli i molbe roditelja malog Vukana Stoiljkovića da se prikupi novac za neophodnu gensku terapiju.

Izvor: B92
Podeli

Blizu su sume od dva i po miliona evra, koliko košta lek, a sutra, 18. maj je termin za prijem u dečju kliniku u Budimpešti.

Kako je planirano, sutra mali Vukan koji boluje od spinalne mišićne atrofije treba da ode u Budimpeštu i primi neophodnu terapiju. Sredstva za to još uvek nisu prikupljena.

"Taj termin ne smemo da propustimo, jer je pitanje kad ćemo da dobijemo naredni. Možda bude za par meseci, a svi znate koliko je bitno da se kod ove bolesti terapija primi što pre", kaže Ivana Stoiljković, Vukanova majka.

"Neka je živ i zdrav Vukan i brzo nek ozdravi da bi se igrao sa decu bilo koju", naglašava Aleksa Aleksić iz Vranja.

Želje su malog Vranjanca, ali i čitave javnosti u Srbiji i šire koja već dva meseca pomože Vukanu. Novac je prikupljan na razne načine u akcijama, na koncertima, sportskim događajima. Vokalni solisti i izvorne grupe iz Vranja još jednom su nastupali da pomognu mališanu.

"Svi mi Vranjanci da pokažemo tu našu veliku ljubav i tu našu veliku i duboku dušu i da jednim ovakvim koncertom i našim divnim pesmama zaista pomognemo jednom divnom, malom biću", poručuje Branimir Stošić Kace, vokalni solista iz Vranja.

"Uvek izaći u susret jednom takvom motivu da pomognemo i da evo sada u ovoj situaciji pokušamo da spasimo nečiji život", dodaje Dalibor Mladenović, iz etno-grupe "Izvor" iz Vranja.

I grad je dva puta izdvojio sredstva za Vukana.

"Još milion i dvesta hiljada dinara za lečenje malog Vukana, u prethodnom periodu smo već izdvojili iznos od milion dinara", navodi Zorica Jović, zamenica gradonačelnika Vranja.

I dalje svako od nas može da pomogne devetomesečnom Vukanu slanjem poruke 1239 na 3030.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu