Brnabićeva o članicama G7: "Samo za Srbiju ne važi rezolucija SB" FOTO

Premijerka Srbije Ana Brnabić komentarisala je nedoslednost članica Grupe G7 u poštovanju rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Ana Brnabić konstatovala je danas da se u dokumentu sa sastanka zemalja G7 kao rešenje za svaki problem na svetu podseća na rezolucije Saveta bezbednosti UN, sem kada je u pitanju Srbija i da samo u slučaju Srbije nema pomena o rezoluciji 1244.

Premijerka je podsetila na to da članice grupe G7 selektivno poštuju rezolucije Saveta bezbednosti.

"Trivija: U dokumentu (Policy Paper) sa sastanka G7, kao rešenje za svaki problem/krizu na svetu podseća se na poštovanje rezolucija SB UN. U slučaju Libije, traži se puno poštovanje rezolucija UNSB 2629, 2571, 2570 i 2292; u slučaju Sirije 2254 i 2118; u slučaju Irana 2231, itd.", napisala je Ana Brnabić na Tviteru. "Samo u slučaju Srbije nema pomena o UNSBR 1244. Zato što su je svi iz G7 prekršili. Ovo pokazuje kompleksnost situacije i težinu položaja SRB koja poštuje međunarodno pravo i UN, uključujući i osnovne principe nepovredivosti teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država", zaključila je premijerka.

Ona je navela da to pokazuje kompleksnost situacije i težinu položaja Srbije koja poštuje međunarodno pravo i UN, uključujući, kako je istakla, "i osnovne principe nepovredivosti teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 68 idi na stranu