Zbog dojava o bombama u školama razgovarali Vulin i Ružić

Beograd -- Zbog jučerašnjih dojava o postavljenim bombama u oko 100 škola u Beogradu, održan sastanak ministra unutrašnjih poslova i ministra prosvete.

Izvor: B92
Podeli
Foto. MUP Republike Srbije
Foto. MUP Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da se protiv Srbije vodi specijalni rat u kojem nisu pošteđena ni deca i da naša država ozbiljno pristupa rešavanju problema lažnih dojava o bombama.

"U toku je specijalni rat koji se vodi protiv Srbije, a u tom ratu nisu pošteđene ni školske institucije, ni deca. Naša država ozbiljno prilazi rešavanju problema lažnih dojava o bombama. Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi računa o bezbednosti svih građana, a posebno dece i učinićemo sve da se nastava odvija nesmetano, i da se završni ispiti i polaganje mature sprovedu u predviđenom roku i da se školska godina završi na vreme", poručio je ministar unutrašnjih poslova.

"Pripadnici policije izuzetno posvećeno i profesionalno, brzo i pravovremeno reaguju po svakoj prijavi o bombi i učiniće sve da se što pre uspostavi normalan sistem rada u školama", rekao je Vulin, zahvalivši se svim roditeljima, deci i nastavnicima na razumevanju.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić se zahvalio ministru unutrašnjih poslova i pripadnicama policije na brzoj i pravovremenoj reakciji koju su pokazali tokom jučerašnjih događaja.

"Zahvalan sam na brzoj i pravovremenoj reakciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a i na odličnoj saradnji i koordinaciji sa školama. U svim pregledanim školama ustanovljeno je da je dojava o bombi lažna. U školama u kojima je kontradiverzioni pregled u toku, nastava će se odvijati onlajn. Prioritet je bezbednost naše dece i zaposlenih i to nećemo ugrožavati. Ovom prilikom želim da zamolim Ministarstvo unutrašnjih poslova da u postupanju i tokom KD pregleda prioritet imaju osnovne škole, pre svega zbog učenika u prvom ciklusu", poručio je Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 68 idi na stranu