Putin: U Ukrajini se pravile komponente za biološko oružje

U Ukrajini, pod kontrolom SAD, pravili su komponente biološkog oružja, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sednici ODKB u Moskvi.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 16.05.2022.

14:02

Putin: U Ukrajini se pravile komponente za biološko oružje
EPA/EFE/VLADIMIR ASTAPKOVICH / KREMLIN P

Putin je rekao da su stvarali mehanizme za destabilizaciju epidemiološke situacije u Zajednici nezavisnih država.

Putin je, komentarišući ulazak Finske i Švedske u NATO, istakao da Rusija nema problema sa ovim zemljama, njihov ulazak ne predstavlja pretnju, ali će izazvati odgovor.

"Rusija nema problema sa Finskom i Švedskom, njihov mogući ulazak u NATO ne predstavlja pretnju za Moskvu. Ali širenje vojne infrastrukture na teritorijama koje će ući u NATO izazvaće negativnu reakciju", rekao je Putin.

Ruski lider je proširenje NATO nazvao problemom koji se veštački stvara u spoljnopolitičkim interesima Sjedinjenih Država.

Putin je najavio seriju zajedničkih vežbi ODKB u Kazahstanu, Kirgistanu i Tadžikistanu, koje će biti održane ove jeseni.

Putin je rekao da će lidere ODKB-a detaljno obavestiti o napretku specijalne vojne operacije u Ukrajini iza zatvorenih vrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: