Poruka iz Luganska: "To bi bila katastrofa"

Ministarstvo unutrašnjih poslova LNR saopštilo je da bi, ako bi Oružane snage Ukrajine minirale fabriku Zarja, to moglo da dovede do katastrofe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.05.2022.

12:15

Poruka iz Luganska:
Tanjug/AP Photo/Felipe Dana

Pomoćnik načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova LNR Vitalij Kiseljov je u emisiji Prvog kanala rekao da bi miniranje fabrike "Zarja" u Rubežnoj koje bi izvele ukrajinske trupe moglo da dovede do katastrofe koju je napravio čovek.

"Činjenica je da tamo (u fabrici "Zarja") postoji ogromna količina sumporne kiseline, gde smo našli kutije sa eksplozivom odmah ispod rezervoara, dosta toga je raspoređeno po teritoriji fabrike", citiraju RIA Novosti.

Prema rečima pomoćnika načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova LNR, kada su se vodile borbe u Rubižnu, ukrajinske trupe su artiljerijom pogodile fabriku Zarja.

On je dodao da bi, da su granate pogodile skladišta sa kiselinom, onda bi se "sva kiselina zapalila" i sva isparenja iz nje bi otišla "na teritoriju LNR, u Rusku Federaciju".

"To bi bila katastrofa koju je napravio čovek", dodao je Kiseljov.

Ranije je Narodna milicija LNR saopštila da su ukrajinske snage bezbednosti, prilikom povlačenja, minirale veliki hemijski kombinat "Zarja" u Rubižnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: