Kadirov se obratio Erdoganu: "Ne dozvolite da vas zavaraju"

Kadirov ponovo poslao važno upozorenje turskim vlastima.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA/EFE/ ALESSANDRO GUERRA
EPA/EFE/ ALESSANDRO GUERRA

Sve najnovije vesti iz Ukrajine pratite OVDE.

Čečenski lider Ramzan Kadirov obratio se turskim vlastima uz podsećanje da se u metalurškom kombinatu "Azovstalj" u Marijupolju nalaze zločinci umešani u brutalna ubistva civila u Donbasu.

U administraciji turskog predsednika Redžepa Erdogana saopštili su da su spremni da evakuišu naciste puka Azov zarobljene u podrumima Azovstalja.

"Uz svo poštovanje prema lideru te muslimanske države, želim da podsetim da je puk Azov fašističko-nacistička zločinačka oružana formacija koja je umešana u brojna zverstva i ubistva civilnog stanovništva Donbasa", napisao je Kadirov na svom kanalu na Telegramu.

On je naglasio da u podrumima Azovstalja "fašistički zločinci drže civile, koristeći ih kao živi štit", a "poznati su u Ukrajini i inostranstvu po svojim redovnim izjavama koje vređaju islamske vrednosti".

"Ako je muslimane Rusije rastužila vest da je Turska, muslimanska zemlja, pomogla Ukrajini isporukama dronova Bajraktar, onda zamislite koliko bi kritički shvatili poruku da je Turska spremna da evakuiše vatrene protivnike i klevetnike islama?", napisao je čečenski lider.

Obraćajući se lično Erdoganu, Kadirov je podsetio da su "Azovci ubice i bezbožnici, koje sada žele da predstave kao nevine žrtve ruske agresije".

Ranije je portparol i glavni savetnik predsednika Turske Ibrahim Kalin izjavio da je Turska spremna da morskim putem evakuiše ranjene ukrajinske neonaciste i civile iz "Azovstalja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu