Rat – dan 82: "Ukrajina pobeđuje u ratu"; Evakuisani ranjeni vojnici; "Kijev provocira"; "Nema dogovora" VIDEO

Rat u Ukrajini bukti već osamdeset dva dana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.05.2022.

07:16

Rat – dan 82:
EPA-EFE/REGIMENT AZOV PRESS SERVICE HANDOUT EPA-EFE

U Kijevu tvrde da je Rusija izgubila trećinu kopnenih snaga, očekujući kraj rata tokom ove godine. Moskva sa druge strane tvrdi da je ukrajinska vojska razmestila teško naoružanje u škole samoproglašenoj Donjeckoj narodnoj republici. Ukrajinske snage pokrenule su ofanzivu kod Izjuma na istoku zemlje.

Švedska i Finska praktično već članice NATO-a, procedura prijema samo formalnost, ocenili su nemački zvaničnici na sastanku šefova diplomatija zemalja članica NATO u Berlinu.

Rusija je upozorila da bi ulazak Finske u NATO bio greška koja ne može da ostane bez reakcije i političkih posledica.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da će Turska podržati članstvo Švedske i Finske u NATO ukoliko prestanu da podržavaju terorističke organizacije u svojim zemljama, pruže jasne bezbednosne garancije i ukinu zabranu izvoza Turskoj.

Potrebno je "demilitarizovati" Kalinjingradsku oblast, izjavio je bivši zamenik ministra odbrane Poljske Romuald Šeremetjev.

Sve najnovije vesti iz Ukrajine partite iz minuta u minut u Live blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: