Članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope uz pomoć "prijatelja Kosova"

Zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi izjavio je da je prijava za članstvo u Savetu Evrope usaglašena sa "prijateljima Kosova"

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.05.2022.

12:26

Članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope uz pomoć
EPA-EFE Petrit Prenaj

Kako prenosi Kosovo onlajn pisanje Gazete ekspres, Bisljimi je na sednici Vlade rekao i da će članstvo u toj organizaciji doneti korist Kosovu i imati pozitivan uticaj na pravosuđe.

"Naši građani će nakon članstva u SE imati evropsku instancu koja će se baviti njihovim pitanjima. To će biti u njihovom najboljem interesu i imaće uticaj na funkcionisanje pravosuđa u zemlji", rekao je Bisljimi.

Kako je rekao, Vlada će predano raditi korak po korak na ovom procesu i izrazio je nadu da će sve države članice Saveta Evrope koje su priznale Kosovo podržati proces, ali i da se nada da one koje nisu priznale neće ometati prijem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je saopštavao da je Donika Gervala podnela zahtev za prijem u SE, naveo je da su mentori Prištine i takozvanog Kosova, oni koji su ih rodili i ljuljali u kolevci i koji ih i danas podržavaju, ma koliko da su nekorektni i ma koliko ne činili ništa na pronalaženju kompromisnog rešenja, mnogo jači, te dodaje da je jasno da ključne zapadne zemlje vode ovu igru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: