I u Nišu laž; Slučaj preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal

Kontradiverzione ekipe MUP-a su utvrdile da je jutrošnja dojava o postavljenoj bombi na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu bila lažna, rečeno je u MUP-u.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.05.2022.

11:56

I u Nišu laž; Slučaj preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal
MUP Srbije

Dojava je stigla oko 8.00 časova ujutru i po njenom primanju, policija je izašla na lice mesta, kazali su u niškoj policiji.

Dojave o bombama primljene su jutros i u više od 97 osnovnih i pojedinih srednjih škola u Beogradu, za koje su kontradiverzione ekipe MUP-a, nakon detaljne provere u velikom broju škola, utvrdile da su lažne.

Učenici su vraćeni na nastavu, a u školama gde bezbednosni pregled još traje, učenici su poslati kućama.

Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, kao i pojedine srednje škole, zgrada Beograđanka, kao i aerodrom u Nišu jutros su dobile dojave o bombama, a kako se saznaje slučaj je preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Da bi istražni organi ušli u trag osobe koja šalje mejlove one moraju poslati zahtev za lokaciju sa koje je mejl poslat od provajdera.

"Kada su mejlovi u pitanju provajder nije iz Srbije, niko u našoj državi. Već se zahtev mora slati ili Guglu ili Švajcarcima" kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova svaki put uputi zahtev za lociranje, međutim na provajderima je hoće li da odgovori.

"Neretko se dešava da neće da odgovore kada ima mnogo prijava, ali i ako im stižu zahtevi svaki dan. Oni imaju pravo da štite identitet svojih korisnika", dodaje isti izvor izvor.

Kako navodi, osobe koje šalju mejlove najčešće se ne kriju iza pseudonima, nekih izmišljenih imena, već im je ime na mejlu spoj nekih znakova, slova i brojeva.

Nakon što je jutros u 97 beogradskih škola stigla dojava o bombi, ista dojava stigla je i u Beograđanku, a potom i na aerodoromu u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: