Od danas preliminarni rezultati za specijalizovana odeljenja

Preliminarni rezultati prijemnog ispita za specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola biće objavljeni od danas do 24. maja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.05.2022.

11:33

Od danas preliminarni rezultati za specijalizovana odeljenja
Depositphotos/ArturVerkhovetskiy

Konačni rezultati biće objavljivani sukcesivno od 17. do 25. maja.

Prema podacima Ministarstva prosvete, za ukupno 5.000 mesta u specijalizovanim profilima prijavilo se oko 6.900 đaka.

Najveći broj učenika prijavio se za upis u odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, gde na 1.140 mesta ima skoro 2.100 prijavljenih.

Prijemni ispiti za specijalizovana odeljenja gimnazija i umetnickih škola trajaće do 22. maja. U muzičkim i baletskim školama, kao i za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, matematiku, fiziku, istoriju, geografiju, prijemni ispit za nastavu na stranom jeziku biće održani sledeće nedelje, od 20. do 22. maja.

Podnošenje sportske dokumentacije za upis u specijalizovana sportska odeljenja gimnazija je 21. i 23. maja. Učenici koji polažu prijemne ispite, polažu i završni ispit koji će biti održan 27. 28. i 29. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: