Vučić čestitao Orbanu; "Dragi prijatelju... Srbija će ostati pouzdan, veran i iskren partner"

Beograd -- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Viktoru Orbanu na ponovnom izboru za predsednika Vlade Mađarske.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Dragi prijatelju, upućujem ti srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsednika Vlade prijateljske Mađarske", započeo je čestitku Vučić i nastavio:

"Poverenje građana uvek predstavlja najveću čast i najtežu odgovornost, a u teškim vremenima zahteva upravo onu vrstu posvećenosti, odlučnosti i državničke mudrosti koju si i do sada pokazivao i koje su svima danas potrebne, više nego ikada pre."

Vučić dodaje da je uveren da će Mađarska nastaviti sigurnim putem sveobuhvatnog napretka, uprkos brojnim izazovima koje nam budućnost donosi.

"Na tom putu, Srbija će, kao i do sada, ostati pouzdan, veran i iskren partner tvoje zemlje i tvog naroda", navodi srpski predsednik.

Vučić je istakao da će nastaviti da se bore za zajedničke vrednosti i interese Srbije i Mađarske i dva naroda, kao i da zajednički rade na još boljim i čvršćim vezama.

"Kao i do sada, posebnu pažnju ćemo posvećivati našim manjinama, jer iako nas deli granica, upravo ljudi sa obe strane predstavljaju najčvršći most između naših zemalja. Uporedo sa bilateralnim odnosima, znam da ćemo nastaviti da razvijamo i lično prijateljstvo koje se kalilo u najtežim trenucima. Ponovo koristim priliku da se zahvalim tebi i tvojoj Vladi za otvorenu podršku Srbiji na evropskom putu, u vremenima kada mnogi to nisu smeli, a ni hteli da pokažu", dodaje Vučić.

Navodi da se unapred raduje sledećem sastanku, na kojem će, kako kaže, zajednički postaviti još jače temelje za brojne buduće projekte na dobrobit svih građana.

"Upućujem ti još jednom iskrene čestitke na ponovnom izboru uz najbolje želje za dobro zdravlje, kao i ličnu i državničku sreću", navodi se u čestitki predsednika Vučića premijeru Orbanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 68 idi na stranu