Vučić: Tužan zbog smrti, ponosan na iskreno prijateljstvo FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u UAE da oda poštu preminulom vladaru šeiku Kalifi bin Zajed Al Nahjanu, potvrdjeno je Tanjug.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.05.2022.

10:51

Vučić: Tužan zbog smrti, ponosan na iskreno prijateljstvo FOTO
Instagram/buducnostSrbije

Vučić će i lično izjaviti saucešće novom lideru UAE Muhamedu bin Zajedu El Nahjanu, prenose beogradski mediji.

Vučić će tokom boravka u Emiratima razgovarati sa šeikom Muhamedom bin Zajedom El Nahjanom i o proširenju saradnje dve zemlje.

"Tužan zbog smrti šeika Kalife bin Zajeda al Nahjana i ponosan na iskreno prijateljstvo koje Srbija i ja imamo sa novim predsednikom UAE, šeikom Mohamed bin Zajed Al Nahjanom. Naročito sam zahvalan #MBZ na važnim političkim savetima koje mi je pružio, kao i punom otvorenošću naših emiratskih prijatelja za daljim razvojem bilateralnih odnosa između Srbije i UAE", piše u Instagram objavi.

Brojni svetski zvaničnici, među kojima francuski predsednik Emanuel Makron, premijer Velike Britanije Boris Džonson, otputovali su u UAE kako bi odali poštu Kalifi bin Zajed Nahjanu.

Kalifa bin Zajed Nahjan preminuo je 13. maja u 74. godini, a bio je vladar Abu Dabija i predsednik UAE. Mohamed bin Zajed Al Nahjan izabran je posle smrti svog polubrata za novog predsednika.

Kalifa bin Zajed el Nahjan preminuo je 13. maja u 74. godini, a bio je vladar Abu Dabija i predsednik UAE.

Mohamed bin Zajed el Nahjan izabran je posle smrti svog polubrata za novog predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: