Na ispitivanju navodni poljski "fotografi" u Čačku

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da su privedeni Poljaci koji su fotografisali fabriku oružja Sloboda u Čačku i njene pristupne puteve.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Vučić je naveo da ih sada ispituju naši organi kako bi se utvrdilo da li je reč o špijunaži.

Vučić je, na pitanje tokom gostovanja na TV Prva da prokomentariše informacije medija da su uhapešni poljski špijuni u Čačku, rekao da su oni sada na ispitivanju kod naše službe.

"Da li su slikari i fotografi kao što kažu... Pa ne znam baš kakva je to umetnička slika, unutrašnjost fabrike Sloboda i pristupni putevi, ali mozda ljudi i jesu fotografi - videćemo. Sad ih pita služba, na ispitivanju su. Svakako nisu tu (privredeni) da bi se otreznili. Videćemo šta dalje. Interesantna je to priča o slikarima, pa baš u fabrici Soboda. Tačno bih pogodio dve fabrike da su u pitanju i jedna bi bila Sloboda", rekao je Vučić.

On je kazao da je u pitanju fabrika koja prizvodi punjenjenje, mine i granate, što se sada troši u enormnim količinama svuda u svetu.

Pojedini mediji su preneli da je utvrđeno da su u Čačak došli još 8. maja i da su im u mobilnim telefonima pronađeni snimci prilaznih puteva kompaniji "Sloboda" AD, ali i dve fotografije unutrašnjosti ovog vojnog objekta, kao i da su se branili da su fotografisali prirodu i da nisu znali da je reč o vojnoj fabrici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu