Večeras rešenje svih nesuglasica – evo šta je "na stolu" u Berlinu

Ministri spoljnih poslova Finske i Turske sastaće se večeras u Berlinu kako bi pokušali da reše nesuglasice oko plana Finske i Švedske da uđu u NATO.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.05.2022.

16:10

Večeras rešenje svih nesuglasica – evo šta je
EPA/EFE/ERDEM SAHIN

To je rekao šef finske diplomatije Peka Havesto.

"Siguran sam da ćemo pronaći rešenje", rekao je on novinarima po dolasku na sastanak ministara spoljnih poslova NATO u Berlinu.

On je dodao da je u petak razgovarao sa svojim "dobrim kolegom", šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom, prenosi Rojters.

Portparol predsednika Turske Ibrahim Kalin rekao je ranije danas da Turska nije zatvorila vrata ulasku Švedske i Finske u NATO, ali da želi pregovore sa tim nordijskim zemljama i suzbijanje onoga što smatra terorističkim aktivnostima, posebno u Stokholmu.

Turski predsednik je iznenadio članice NATO i dve nordijske zemlje koje traže prijem u Severnoatlantski savez, rekavši u petak da nije moguće da Turska podrži proširenje alijanse jer su Finska i Švedska "zemlje domaćini mnogim teroristickim organizacijama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: