Iz Ukrajine potvrđeno kada očekuju kraj rata

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe general-major Kirilo Budanov izjavio je da će prekretnica rata sa Rusijom biti sredinom avgusta.

Izvor: B92

Subota, 14.05.2022.

12:15

Iz Ukrajine potvrđeno kada očekuju kraj rata
EPA-EFE/MIGUEL GUTIERREZ

On je rekao i da očekuje da će rat verovatno biti završen do kraja godine.

U danas objavljenom intervjuu za Skaj njuz, Budanov je rekao da će "prelomna tačka biti u drugoj polovini avgusta" i da će "većina aktivnih borbenih dejstava biti završena do kraja ove godine". "Obnovićemo ukrajinsku snagu na svim našim teritorijama koje smo izgubili, uključujući Donbas i Krim", rekao je general-major.

U intervjuu je 36-godišnji šef ukrajinske vojne obaveštajne službe, koji je ranije tačno predvideo početak ruske invazije, rekao da je "optimista" u pogledu rata u Ukrajini.

On je dodao da će gubitak Rusije u ratu dovesti do državnog udara protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Budanov tvrdi i da je predsednik Putin u "veoma lošem psihičkom i fizičkom stanju i da je veoma bolestan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: