Vesić: "Mesto Srbije je u Evropskoj uniji" FOTO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je otvaranju Festivala Evrope, koji se održava na Savskom šetalištu na Kalemegdanu.

Izvor: B92

Subota, 14.05.2022.

14:21

Vesić:
Foto: Beoinfo

On je u prisustvu ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović i šefa delegacije EU u Srbiji Emanuela Žofrea obišao štandove 17 zemalja članica unije i poručio da je Srbiji mesto u zajednici evropskih zemalja.

Vesić je istakao da su vrednosti Evropske unije solidarnost i zajednički život u okviru evropske porodice.

"Srećni smo jer se Srbija nalazi na evropskom putu i ubeđeni smo da ćemo postati deo EU, jer to je prirodno mesto Srbije. Mi smo deo Evrope i stari evropski narod. Evropa treba da bude solidarna, da zajednički rešava probleme, a to može da se uradi samo kroz format kakav je EU", istakao je Vesić.

On je dodao da je najveća vrednost Evropske unije za Srbiju i Beograd što podižemo standarde u društvu.

"Bilo da je reč o upravi, zdravstvu ili obrazovanju, koje bi teško sami tako brzo mogli da dostignemo. Pored pristupnim fondovima i ulaganja u infrastrukturu, standardi su najveća dobit od EU, jer će naše društvo živeti kao svi drugi narodi u Evropi", ukazao je Vesić.

Ministarka Joksimović je naglasila da je Srbija jasno na evropskom putu, bez obzira na brojne probleme koji danas postoje u Evropi, kao i izazove sa kojima se suočava i naša zemlja.

"Smatramo da Srbija ima šta da da Evropskoj uniji i doprinese snažnijoj, boljoj i revitalizovanoj EU. Građani Srbije, uz sve probleme jasno žele evropsku budućnost, što Evropa i prepoznaje", navela je Joksimović.

Ona je podsetila da Srbija u procesu pristupanja EU može da koristi predpristupne fondove.

"Posebno fondove iz zaštite životne sredine koji se u Srbiji i Beogradu implementiraju u poslednjih sedam, osam godina ali i programe za mlade, studente i njihovo bolje školovanje, kao i bezvizno putovanje", navela je resorna ministarka.

Emanuele Žofre je istakao da je EU od osnivanja do danas veliki mirovni projekat, koji se razvio kroz saradnju evropskih zemalja.

"Evropska unija za građane Srbije je prilika za bolje poslove i bolji život. Da građani Srbije imaju priliku da žive život onakav kakav žele i zato sa Vladom Srbije gradimo put za njene građane", ukazao je Žofre i zaključio da slogan festivala „Bolji smo zajedno” jasno ukazuje da je Srbiji i EU bolje zajedno.
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: