Amerikanac i Rus hitno o Ukrajini: Kraj?

Američki ministar odbrane Lojd Ostin razgovarao je danas sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.05.2022.

18:00

Amerikanac i Rus hitno o Ukrajini: Kraj?
EPA-EFE/STRINGER

Tokom tog razgovora Ostin je pozvao na hitan prekid vatre u Ukrajini i naglasio važnost održavanja linija komunikacije, saopštio je Pentagon.

To je bio prvi put da je Ostin razgovarao sa Šojguom od 18. februara, naveo je portparol Pentagona Džon Kirbi u saopštenju, preneo je Rojters.

I rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je situacija u Ukrajini bila među temama o kojima su telefonom razgovarali ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i američki ministar odbrane Lojd Ostin, preneo je TAS S. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je na inicijativu američke strane imao telefonski razgovor sa američkim ministrom odbrane Lojdom Ostinom, navedeno je u saopštenju. Razgovarano je o aktuelnim pitanjima međunarodne bezbednosti, uključujući situaciju u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: