"Potrajaće, a posledice su dugoročne"

Berlin -- Svetski lideri treba da se pripreme na to da će rat u Ukrajini potrajati i da razmotre njegove dugoročne posledice, izjavio francuski ministar spoljnih poslova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Marcus Brandt/pool photo via AP
Tanjug/Marcus Brandt/pool photo via AP

"Sada moramo da se nosimo sa sukobom koji će potrajati, a samim tim i dugoročno da se bavimo posledicama ovog sukoba na međunarodnom nivou, a posebno u oblasti stabilnog snabdevanja hranom", naveo je Žan Iv le Le Drijan, prenosi BBC.

Govoreći po dolasku u Nemačku na drugi dan samita G7, Le Drijan je napomenuo da lideri "sada moraju da se nose sa ratom u Ukrajini kao sa dugotrajnim sukobom koji će izazvati ozbiljne posledice širom sveta".

Francuski ministar spoljnih poslova je dodao da se međunarodni razgovori moraju fokusirati na povećanje cena hrane pošto različite organizacije upozoravaju na globalnu prehrambenu krizu koja proističe iz rata u Ukrajini, navodi BBC.

"Zemlje G7 nisu u ratu sa Rusijom, ali u ovom ratu postoji agresor i žrtva, a mi podržavamo onoga ko je napadnut", izjavio je Le Drijan, prenosi britanska televizija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu