"Planiramo da tužimo Srbiju za genocid"

Kosovska ministarka spoljnih poslova izjavila da je napredak u dijalogu Beograda i Prištine moguć jedino uz međusobno priznanje nezavisnosti Kosova i Srbije.

Izvor: Beta

Petak, 13.05.2022.

11:44

Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

"Kosovo treba priznati Srbiju, a Srbija Kosovo kao nezavisnu državu. Tek kada se o tome dogovorimo možemo bilateralno rešavati sva druga pitanja", rekla je Donika Gervala Švarc u intervjuu za Al-džaziru Balkans.

Ona je dodala da je veoma važno da se dijalog bavi suštinom, jer "nema potrebe putovati u Brisel" zbog rukovanja i fotografisanja.

"Moramo postići napredak, a on je jedino moguć ako ozbiljno pristupimo dijalogu, zato što svi, čak i Srbija, znaju da je u njegovom centru uzajamno priznavanje", rekla je ona.

Kosovska ministarka je ponovila da Priština planira da tuži Srbiju za genocid Medjunarodnom sudu.

"Učinićemo to kada završimo s pripremama", rekla je ona i dodala da "agresor treba prići žrtvi i izviniti se za počinjene zločine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: