Brnabić: "Ovo je vrhunac cinizma"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da zahtev koji je Priština podnela za ulazak takozvanog Kosova u Savet Evrope predstavlja kršenje svih sporazuma.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.05.2022.

14:42

Brnabić:
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Premijerka dodaje da ovakav postupak nije čudan nakon desetogodišnjeg kršenja i neimplementacije Briselskog sporazuma.

"Ovaj njihov potez za prijem u članstvo saveta Evrope, je vrhunac cinizma" rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić u Dubaiju gde je danas ranije potpisala sa ministrom za kabinetske poslove Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Al Abdulah Al Karkavom Memorandum o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade.

Oni su prekršili Vasingtonsnki sporazum, konstatovala je i istakla da će Srbija nastaviti sa kampanjom otpriznavanja tzv. nezavisnosti Kosova od strane onih zemalja koje su ih priznale. "O svemu ostalom će se razgovarati na sednici Saveta nacionalne bezbednosti, rekla je ona, odgovarajući na pitanje srpskih medija o tome kakav će odgovor Srbije biti na ovaj potez Prištine

Brnabić je član saveta za nacionalnu bezbednost, ali sutrašnjoj sednici, kako kaže neće moći da prisustvuje,jer sutra završava posetu Dubaiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: