Vučić: Hajde da analiziramo šta ja to govorim

Upitan da prokomentariše izjavu poslanika nemačkog Bundestaga da "jedno priča u Briselu, drugo u Moskvi, treće u Beogradu", Vučić kaže da to uopšte nije tačno.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2022.

11:02

Vučić: Hajde da analiziramo šta ja to govorim
Foto: Tanjug/Strahinja Aæimoviæ

Predsednik Srbije je, nakon otvaranja Sajma automobila u Beogradu, odgovarajući na pitanja novinara, rekao i da ne veruje da je Josip Juratović to rekao, kao i da za njega ta izjava izgleda neverovatno.

"Hajde da analiziramo šta ja to govorim. Kod Putina kažem da je Srbija na evropskom putu, kada odem u Brisel ja kažem da Srbija želi da sačuva dobre odnose sa Rusijom ali da se nalazi na evropskom putu", rekao je Vučić i podsetio da je jedini u Vašingtonu rekao da Srbija ima dobre odnose sa Kinom.

"Kada odem u Kinu, i njima kažem isto. Gde sam ja to rekao drugačije? Problem je što oni misle da imaju pravo da nas okrivljuju i optužuju, pogotovo kada je to za njihove dnevne potrebe", istakao je predsednik Srbije, dodavši da "takvih ima u širem spektru" i da je reč o "klimoglavcima, koji se biraju samo da bi klimali glavom".

Podsetimo, poslanik nemačkog Bundestaga i predsednik Odbora za Zapadni Balkan Josip Juratović izjavio je za nedeljnik NIN da bi sankcije Rusiji koje bi uvele zemlje Zapadnog Balkana bile znak solidarnosti s demokratskim delom sveta, "znak da se Srbija može osloniti na nas, ali i mi na Srbiju".

"U Pekingu i Moskvi ne sede glupi ljudi, oni znaju da će regija biti deo Evropske unije i da ne može biti njihova sfera uticaja. Međutim, i zemlje regije sada moraju odabrati stranu. Beograd će se morati opredeliti želi li dalje partnerstvo s nama, a podsetiću da sedamdesetak odsto investicija u Srbiji dolazi iz EU, ili s nekim drugim", rekao je Juratović.

On je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "do sada lavirao". "Imao je jednu priču u Briselu, drugu u Moskvi, treću u Beogradu, četvrtu u nekom srpskom selu. Nama je to poznato godinama, ali to više neće moći funkcionirati", rekao je Juratović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: