Grupa Azov objavila jezive fotografije iz Azovstalja: "Spasite ih" FOTO

Borci grupe "Azov" koji su već danima opkoljeni u železari Azovstalj poslali su svetu jezive fotografije njihovih vojnika i stanja u kojem se oni nalaze.

Izvor: Jutarnji list

Sreda, 11.05.2022.

08:38

Grupa Azov objavila jezive fotografije iz Azovstalja:
Tanjug/Dmytro 'Orest' Kozatskyi/Azov Special Forces Regiment of the Ukrainian National Guard Press Office via AP

U bunkerima Azovstalja, koji se nalazi u Mairiupolju - gradu koji su Rusi zauzeli, nalazi se grupa ukrajinskih boraca, koja je, kako piše Gardijan, ostavljena na milost i nemilost Rusima. Borci iz te železare više od dva meseca trpe napade ruske vojske, a sada su došli u situaciju da svaki dan smatraju da im je poslednji.

Hrane, vode i municije imaju sve manje, ali kako sami kažu, predaja ne dolazi u obzir.

"Nećemo se predati. Predaja znači smrt", rekao je prvi čovek te grupe u Azovstalju Svjatoslav Palamar.
Tanjug/Dmytro 'Orest' Kozatskyi/Azov Special Forces Regiment of the Ukrainian National Guard Press Office via AP
Oni su putem kanala Telegram objavili najnovije fotografije iz Azovstalja, koje prikazuju teške uslove u kojima se ta grupa nalazi. Zarobljeni su pod zemljom, ima mnogo ranjenih, a serija fotografija koja je objavljena - postavljena je uz poruku i molbu međunarodnoj zajednici za pomoć.

"Ceo civilizovani svet bi morao da vidi uslove u kojima se nalaze ranjeni, osakaćeni branioci Mariupolja i da reaguje! U potpuno nehigijenskim uslovima, sa otvorenim ranama zavijenim nesterilnim ostacima zavoja, bez potrebnih lekova, pa čak i hrane"!, napisala je ova grupa na Telegram kanalu.
Tanjug/Dmytro 'Orest' Kozatskyi/Azov Special Forces Regiment of the Ukrainian National Guard Press Office via AP
"Pozivamo UN i Crveni krst da pokažu humanost i potvrde temeljna načela na kojima su stvoreni. Spasite ranjenike! Vojnici koje vidite na fotografijama i još stotine u fabruicu Azovstalj branili su Ukrajinu i ceo civilizovani svet po cenu sopstvenog zdravlja i života. Zar Ukrajina i svetska zajednica sada nisu u stanjuda ih zaštite i brinu se o njima?" objavili su ini uz fotografije.
"Pozivamo UN i Crveni krst da pokažu humanost i potvrde temeljna naèela na kojima su stvoreni. Spasite ranjenike! Vojnici koje vidite na fotografijama i još stotine u fabruicu Azovstalj branili su Ukrajinu i ceo civilizovani svet po cenu sopstvenog z
Zatražili su i "trenutnu evakuaciju ranjenih vojnika na teritorije pod kontrolom Ukrajine", gde bi mogla da im se pruži neophodna pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: