Abazović: "Zalažem se za 'Otvoreni Balkan'"

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je u utorak da se zalaže za regionalnu inicijativu "Otvoreni Balkan".

Izvor: B92

Utorak, 10.05.2022.

22:28

Abazović:
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

On je za prištinsku televiziju Kljan Kosova rekao da je "Otvoreni Balkan" osmišljen tako da obuhvati šest zemalja Zapadnog Balkana i ocenio da bi tzv. Kosovo imalo najveću korist od učešća u toj inicijativi, prenosi Kosovo onlajn.

''Otvoreni Balkan je napravljen za šest država, nije pravljen za pet i po država ili tri i po države, već za šest država. Svako ko učestvuje predstavlja sebe i svoju državu. Moje mišljenje, možda grešim, jeste da je najveći interes u regionu da Kosovo bude u bilo kojoj regionalnoj inicijativi", rekao je Abazović.

Vlasti u Prištini i Crna Gora odbili su da učestvuju u "Otvorenom Balkanu", dok u Bosni i Hercegovini nije postignut konsenzus o ulasku u tu inicijativu u kojoj su Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

Ova inicijativa predviđa slobodu kretanja kapitala, robe, usluga i ljudi između zemalja članica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: