Rat – dan 72: Rusija gađala Odesu?; Ispaljeno na desetine granata; Procurili važni podaci

Danas je sedamdeset drugi dan invazije na Ukrajinu.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2022.

07:17

Rat – dan 72: Rusija gađala Odesu?; Ispaljeno na desetine granata; Procurili važni podaci
Foto: Profimedia

Ruska invazija na Ukrajinu uništila je stotine bolnica i drugih institucija, ostavila lekare bez lekova za borbu protiv raka i onemogućila operacije, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

"Ako uzmete u obzir samo medicinsku infrastrukturu, do danas su ruske trupe uništile ili oštetile skoro 400 zdravstvenih ustanova: bolnice, porodilišta, ambulante", naveo je Zelenski u video obraćanju dobrotvornoj grupi za medicinsku pomoć, prenosi Rojters.

Šef diplomatije EU Žosep Borelj tvrdi da su zemlje članice Unije blizu usaglašavanja šestog paketa sankcija Rusiji, uključujući i embargo na naftu.

Potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk rekla je da je 50 žena, dece i starijih ljudi evakuisano iz čeličane "Azovstalj" u Marijupolju.

Optužila je Rusiju da stalno krši lokalni prekid vatre, dodaši da je zbog toga evakuacija bila izuzetno spora.

Sve o ratu u Ukrajini iz minuta u minut mogli ste da pratite u Live Blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: