Rusi otkrili svoj cilj: Lavrov jasno saopštio

Ruska strana ne zahteva predaju Vladimira Zelenskog, već da izda naređenje za oslobađanje svih civila i zaustavljanje otpora, izjavio je Sergej Lavrov.

Izvor: B92

Nedelja, 01.05.2022.

23:16

Rusi otkrili svoj cilj: Lavrov jasno saopštio
EPA-EFE/ KIMMO BRANDT

"Naš cilj ne uključuje promenu režima u Ukrajini. To je američka specijalnost. Oni se time bave po celom svetu", dodao je Lavrov, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, Moskva želi da osigura bezbednost ljudi na istoku Ukrajine, "da im ne preti ni militarizacija ni nacifikacija ove zemlje i da nema pretnji po bezbednost Ruske Federacije sa teritorije Ukrajine".

On je dodao da bi Zelenski mogao da donese mir u zemlji ako primora "neonacističke bataljone“ da prestanu sa otporom.

Kako je naveo, sve probleme mogao je da reši bivši predsednik Petro Porošenko, koji je izabran 2014. godine pod sloganom "Mir u Donbasu", ali je zatim započeo rat.

Mogao je, kaže, da reši i Zelenski, koji je takođe predstavljao sebe kao "predsednika mira".

"Imao je sve šanse. Sve karte i aduti su bili u njegovim rukama“, rekao je Lavrov i dodao da je Zelenski ipak odlučio da javno izjavi da nikada neće poštovati Minske sporazume.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: