Tramp se vratio

Bivši američki predsednik Donald Tramp obratio se na društvenoj mreži Truth Social, koju je pokrenuo pre dva meseca.

Izvor: B92

Petak, 29.04.2022.

15:24

Tramp se vratio
EPA-EFE/DAVID MAXWELL

Tramp je prekinuo tišinu nedugo nakon što je Ilon Mask za 44 milijarde dolara kupio Tviter, najavivši veću slobodu govora na toj društvenoj mreži.

Tviter je prošle godine banovao bivšeg republikanskog predsednika zbog straha od podsticanja nasilja nakon upada njegovih pristalica u Kapitol 6. januara 2021.

Republikanci su proslavili Maskovu kupovinu Tvitera u nadi da će on vratiti Trampa na tu platformu, ali bivši predsednik je rekao da se ne vraća na Tviter.

U objavi u četvrtak, koja se na novoj aplikaciji naziva "trut" (truth – istina), po uzoru na "tvit" na Tviteru, Tramp je napisao "VRATIO SAM SE! #COVFEFE", pozivajući se na navodno slučajnu objavu na Tviteru iz 2017. koja je postala viralni mim.

Trampovo ćutanje na mreži koju je pokrenuo 21. februara pokrenulo je pitanja o održivosti njegove aplikacije.

Mask je u sredu napisao na Tviteru da "Truth Social (užasno ime) postoji zato što je Tviter cenzurisao slobodu govora“, najavljujući kasnije da republikanska aplikacija "trenutno pobeđuje Tviter i Tiktok“ u Eplovoj onlajn prodavnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: