U Parizu bačen suzavac; Ne mire se sa Makronovom pobedom FOTO/VIDEO

Francuska policija je večeras bacila suzavac na demonstrante u centru Pariza koji ptotestuju nakon što je predsednik Emanuel Makron ponovo pobedio na izborima.

Izvor: B92

Nedelja, 24.04.2022.

23:16

U Parizu bačen suzavac; Ne mire se sa Makronovom pobedom FOTO/VIDEO
Tanjug/ AP Photo/Laurent Cipriani

Policija je pokušala da razbije gomilu uglavnom mladih ljudi koji su se okupili u centralnom kvartu Šatele da bi protestovali nakon što je Makron pobedio liderku krajnje desnice Marin Le Pen u drugom krugu predsedničkih izbora, vidi se na slikama postavljenim na Tviteru, preneo je Rojters.

U Francuskoj je danas održan drugi krug napetih predsedničkih izbora na kojima 48,7 miliona birača biralo između Marin Le Pen i Emanuela Makrona.
Tanjug/ AP Photo/Laurent Cipriani
Aktuelni predsednik Francuske Emanuel Makron pobedio je u drugom krugu izbora Marin Le Pen. Prema prvim procenama, Makron je osvojio 58 odsto glasova, a Marin Le Pen 42. Šta je rekao u večerašnjem obraćanju novostarog predesednika Francuske Emanuel MAkron okupljenim pristalicama podno Ajfelove kule pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: