"Gore" mreže: Bruka u Jasenovcu – Italijanski ambasador izrazio "solidarnost sa hrvatskim narodom" FOTO

Na Tviter stranici italijanske ambasade u Hrvatskoj, "Italy in Croatia", podeljena je objava koja je izazvala pravu buru na društvenim mrežama.

Izvor: B92
Podeli

Naime, ambasada Italije objavila je fotografiju svog ambasadora u Hrvatskoj koji je položio cveće na spomenik jasenovačkim žrtvama.

Ono što je pak, ne samo sporno, već i prava bruka italijanske ambasade u Hrvatskoj, jeste opis priložen uz fotografiju, a u kojem se navodi da je ambasador Italije u Zagrebu Pjerfrančesko Sako polaganjem venaca izrazio solidarnost za "hrvatskim narodom".

"Ambasador Sako odaje počast žrtvama koncentracionog logora Jasenovac, u ime mira i zaštite slobode i ljudskih prava. Solidarnost sa hrvatskim narodom", napisano je u tvitu.

"U ime mira, zaštite slobode i ljudskih prava", kako je ambasada velikodušno istakla u objavi, ni reči o srpskim, romskim i drugim žrtvama stradalim od hrvatske ruke, nad čijim senima zaista treba iskazati solidarnost.

Ova objava italijnske ambasade u Zagrebu izazavala je pravu buru na Tviteru u komentarima ispod fotografije ambasadora Sakoa koji u Jasenovcu polaže cveće.

"Bruka" "sramota", "gde su srpske žrtve", "imate li srama" su samo neki od mnogobrojnih komentara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 517 idi na stranu