O sudbini 43. vlade Crne Gore 28. aprila na Cetinju

U Skupštini Crne Gore 46 poslanika podnelo je inicijativu da se zakaže sednica te institucije 28. aprila na Cetinju kako bi bila izabrana nova vlada.

Izvor: B92, Vijesti

Četvrtak, 21.04.2022.

12:24

O sudbini 43. vlade Crne Gore 28. aprila na Cetinju
Foto: Shutterstok/smith371

Kako je rekao šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar, formalni zahtev je predat kako bi se odblokirao rad parlamenta.

"Juče smo podneli inicijativu Branki Bošnjak za zakazivanje kolegijuma i sjednice Skupštine, ali ona to do ovog trenutka nije uradila. U medijima je iznela da to neće uraditi", saopštio je on.

"Odredili smo da sednicom predsedava potpredsednik Ibrahimović. Očekujem od generalnog sekretara i službe Skupštine da sarađuju sa Ibrahimovićem", saopštio je Konatar.

Kako je kazao, predložili su dnevni red sednice sa šest tačaka, prva je izbor predsednika Skupštine, a druga izbor 43. vlade.

Potpredsednik Skupštine Crne Gore Ervin Ibrahimović je na pres-konferenciji kazao da je važno da je većina sazvala sednicu i da nakon više od dva meseca blokade "danas počinjemo priču o odblokiranju najvišeg zakonodavnog doma".

Podsetimo, juče je potpredsednik Skupštine iz Demokratskog fronta Strahinja Bilajić podneo ostavku na mesto poslanika i funkciju potpredsednika Skupštine, iako je njegova obaveza bila da zakaže novu sednicu.

Mandatar Dritan Abazović najavio je da će nova 43. vlada Crne Gore imati podršku 46 poslanika, te da je dogovor postignut, ali nije izneo imena novih ministara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: