Raketa ispaljena iz pojasa Gaze na Izrael

Raketa koja je kasno večeras ispaljena iz pojasa Gaze na jug Izraela, pala je u grad Sderot i nije presretnuta, javili su izraelski mediji.

Izvor: B92

Sreda, 20.04.2022.

23:52

Raketa ispaljena iz pojasa Gaze na Izrael
Tanjug/AP Photo/Yousef Masoud, File

Nekolicini ljudi je ukazana pomoć zbog šoka i pričinjena je mala šteta na jednoj kući.

To je drugi raketni napad ove nedelje u vreme pojačane napetosti zbog nasilja u Jerusalimu, navodi AP. Nije za sada jasno zašto nije aktiviran protivraketni sistem "Gvozdena kupola", kao u poneeljak, kada je presretnuta raketa iz Gaze, a izraelska vojska je to odgovorila napadima na ciljeve u Gazi, uključujući mesto gde Hamas proizvodi oružje.

Niko nije preuzeo odgovornost večerašnji napad, ali je islamska estremistička organizacija Hamas, vladajuća u pojasu Gaze, danas, pred planirani marš izraelskih ultranacionalista kroz Jerusalim, upozorila da će Izrael snositi odgovornost za sve posledice ako se učesnici marša približe muslimanskim svetim mestima.

Izraelska policija je medjutim blokirala puteve i sprečila da oni stignu do gusto naseljeih palestinskih kvartova, pošto je sličan dogadjaj pre gotovo godinu dana podstakao 11-dnevni rat izmedju Izraela i Hamasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: