Nakon Medenice "pali" i policajci i carinici

Nakon hapšenja bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, nastavljena velika akcija crnogorske policije. Uhapšeni i policajci.

Izvor: Vijesti

Utorak, 19.04.2022.

11:00

Nakon Medenice
Foto: Profimedia

Kako navode podgoričke Vijesti, pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala tokom noći i jutra uhapsili su više osoba zbog sumnje da su pripadnici krimanalne grupe ili da su obavljali određene krimialne aktivnosti za tu kriminalnu organizaciju.

Među uhapšenima je policajac iz Kolašina, M. M, a on je p riveden sinoć, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). Iz Uprave policije Vijestima je rečeno da su svi uhapšeni povezani sa policajcem D.L. i Milošem Medenicom, sinom uhapšene predsednice Vrhovnog suda.

Prema istim informacijama podaci o njihovom učešću u krivičnim delima takođe su dostavljeni putem međunarodne pravne pomoći.

Kako Televizija Vijesti saznaje, akcija hapšenja je izvedena u više crnogorskih gradova, među kojima su Podgorica, Budva i Bar, ali i da se među uhapšenima nalaze pripadnici Uprave carina i policije.

Iz Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva ni danas se ne oglašavaju povodom akcije u kojoj su uhapšeni Vesna Medenica i najmanje pet osoba, među kojima ima i policajaca.

Medenica bila "pod prismotrom"

Inače, hapšenje bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore, Vesne Medenice, glavna je tema svih podgoričkih medija s obzirom na to da za njom nije bila raspisana poternica, ali je bila pod pojačanim nadzorom bezbednosnih službi.

Medenica je uhapšena na podgoričkom aerodromu kada je pokušala da napusti zemlju.

Treman osobe pod bezbednosnim nadzorom navodno je, prema pisanju Vijesti, dobila kada je Specijalnom državnom tužilaštvu dostavljen obrađeni materijal sa detaljima kriminalnih aktivnosti više članova kriminalne organizacije u kojoj je, kako su ranije pisali podgorički mediji, i njen sin Miloš.

Njoj je sinoć nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega je vraćena u Kliničko bolniči centar Crne Gore, pošto joj je nakon hapšenja navodno pozlilo.

Pozivajući se na više izvora iz Uprave policije i SDT-a, podgorički dnevnik piše da se Medenici na teret stavljaju dva krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj.

Medenica je uhapšena preksinoć na podgoričkom aerodromu Golubovci, a prema pisanju Vijesti, namerava je da poslednjim večernjim letom otputuje za Beograd. Prema saznanjima lista, navodno je imala kupljenu kartu u jednom pravcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: