Bivšoj predsednici Vrhovnog suda Crne Gore određeno zadržavanje do 72 sata

Bivšoj predsednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici .

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.04.2022.

23:50

Bivšoj predsednici Vrhovnog suda Crne Gore određeno zadržavanje do 72 sata
Deposit/Kuzmafoto

Ona je nakon saslušanja vraćena u Klinički centar Crne Gore, javlja podgorički portal Vijesti.

Medenica je uhapšena kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima.

Njoj je rano jutros pozlilo, nakon čega je primljena u Urgentni centar, ali su zatim podgorički mediji javili da je njeno zdravstveno stanje stabilno.

Njeno saslušanje u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) bilo je najavljeno za 17.30 sati, ali je Medenici popodne opet pozilo, javila je RTCG.

Kako je naveo crnogorski javni servis pozivajući se na nezvanične informacije, SDT je ranije danas tražilo mišljenje veštaka o tome da li Medenica može biti saslušana u Specjalnom državnom tužilaštvu.

Veštak medicinske struke je procenio da njeno zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće i da je sposobna da da izjavu u zgradi SDT.

Inace, SDT Medenicu sumnjiči da je počinila dva krivična dela, stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina sa jednom poznatom podgoričkom firmom.

SDT je formiralo predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal "Libertas" objavio podatke koje je Evropol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Medenica je za predsednicu Vrnovnog suda Crne Gore prvi put izabrana 2007. godine, a prethodno je obavljala dužnost vrhovnog državnog tužioca.

Bila je na čelu Vrhovnog suda punih 13 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: