Vlada Mjanmara oslobađa zatvorenike

Vojna vlada Mjanmara danas je počela da pušta na slobodu više od 1.600 zatvorenika u znak dobre volje povodom proslave tradicionalne Nove godine.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.04.2022.

15:45

Vlada Mjanmara oslobađa zatvorenike
Foto: EPA/KAUNG ZAW HEIN

Kako su naveli, to se ne odnosi ni na jednog političkog zatvorenika.

General Min Aung Hlaing, pomilovao 1.619 zatvorenika, uključujući 42 stranca, prenosi AP.

Masovno puštanje zatvorenika je u ovoj zemlji uobičajeno za velike praznike, međutim generalu se zamera to što nije oslobođen nijedan politički zatvorenik.

Viši član Društva bivših političkih zatvorenika Tun Ki izjavio je da Min Aung Hlaing drži političke zatvorenike kao taoce, jer general ljude koji se protive njegovoj vladi vidi kao zločince i namerava da ih slomi.

Udruženje za pomoć političkim zatvorenicima saopštilo je u petak da se u zatvorima nalazi 10.238 političkih zatvorenika.

Mjanmar je pod vojnom upravom od februara prošle godine, kada je vojska zbacila izabranu vladu Aung San Su Chi, a preuzimanje vlasti naišlo je na ogroman otpor koji se od tada pretvorio u ono što su neki stručnjaci UN-a okarakterisali kao građanski rat, navodi američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: