Rat – dan 52: Abramovič u Kijevu; Rusi oborili ukrajinski avion; Opet granatiran Harkov

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 52. dan.

Izvor: B92

Subota, 16.04.2022.

08:05

Rat – dan 52: Abramovič u Kijevu; Rusi oborili ukrajinski avion; Opet granatiran Harkov
Tanjug/AP Photo/Felipe Dana

Rusija je juče, prvi put od početka sukoba u Ukrajini, koristila bombardere dugog dometa za napad na opkoljeni lučki grad Mariupolj, saopštio je portparol ukrajinskog ministarstva odbrane Oleksandr Motuzjanik.

Ukrajinski konvoj pokušao da se probije ka Azovstalju u Mariupolju. Pozicione bitke u Harkovu, tutnjaju eksplozije artiljerijske vatre.

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je juče operativni sastanak sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije. Na sastanku je pored hitnih aktuelnih pitanja, razmatran i koncept ruske humanitarne politike.

Moskva je poslala diplomatsku notu svim zemljama, uključujući i Sjedinjene Američke Države, zbog isporuke oružja Ukrajini.

Sve najnovije vesti iz Ukrajine pratite iz minuta u minut u live blogu B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: