Muamer Zukorlić otrovan? Oglasila se porodica FOTO/VIDEO

Na konferenciji za štampu porodice Zukorlić otkrivene su nove informacije o uzroku smrti akademika muftije Muamera Zukorlića.

Izvor: B92

Nedelja, 10.04.2022.

14:41

Muamer Zukorlić otrovan? Oglasila se porodica FOTO/VIDEO
Foto: Printskrin/B92 TV

Sin Muamera Zukorlića i predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić na vanrednoj konferenciji za medije je rekao da su laboratorije iz inostranstva navele da Muamer Zukorlić nije preminuo prirodnom smrću i da postoji mogućnost da je otrovan teškim metalima.

"Prošlo je pet meseci i četiri dana od smrti rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića. Mene je smrt zadesila u Istanbulu, gde sam pohađao školu turskog jezika. Iz Turske sam stigao neposredno pre dženaze. Ni jednog trenutka se ja ni moji najbliži nismo pomirili sa činjenicom da je umro naš velikan, a da nadležne institucije nisu utvrdile zvanično uzrok smrti. U haosu koji nas je zadesio toga dana, malo je ljudi koji su ostali prisebni. Oni koji jesu još tog dana, prije ukopa, su od rahmetli Muftije uzeli uzorak. Trebao nam je duži period, nama, porodici da pronađemo adekvatne laboratorije u inostranstvu gde smo uradili neophodna ispitivanja. Iz dve nezavisne laboratorije smo dobili sledeće rezultate:
Prva laboratorija je utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga laboratorija je zaključila da, na osnovu uzorka koji su dobili, da je osoba otrovana hranom. Istraživanje koje je sprovela porodica je osnov za sumnju da rahmetli akademik Muftija Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću. Zato ćemo pokrenuti istragu na najvišem nivou pred nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije radi definitivnog utvrđivanja uzroka smrti našeg baba i lidera, koji je u trenutku smrti vršio funkciju potpredsednika Skupštine Republike Srbije", kazao je Usame Zukorlić.

Konferenciji je prisustvovao i otac Muamera Zukorlića. Elma Elfić Zukorlić oglasila se posle konferencije koju je danas održao Usame Zukorlića koji tvrdi da ima dokaze da je njegov otac preminuo od trovanja.

Elma ne krije da je iznenađena ne samo dobijenim rezultatima, već i činjenicom da su takve analize uopšte rađene.
Muftija Zukorlić iznenada je preminuo 6. novembra prošle godine.

Zukorlić je bio bivši predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Podsetimo, Muamer Zukorlić, predsednik stranke Pravde i pomirenja i poslanik u Skupštini Srbije, bio je kandidat za vrhovnog poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: