Sprečen novi rat – dogovorili se da pregovaraju

Jermenija i Azerbejdžan su se dogovorili da pokrenu mirovne pregovore kako bi rešili tenzije oko Nagorno-Karabaha, koji se graniči sa obe nacije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.04.2022.

11:14

Sprečen novi rat – dogovorili se da pregovaraju
EPA-EFE/RICARDO GARCIA VILANOVA

To je saopšteno u četvrtak iz kabineta premijera Jermenije Nikola Pašinjana.

Njegov kabinet se oglasio nakon što je Pašinjan održao razgovore sa azerbejdžanskim predsednikom juče u Briselu, kojem je prisustvovao i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, preneo je Rojters.

Dogovor je da se do kraja aprila napravi bilateralna komisija koja će zajednički da odredi granice, dodaje se.

"Lideri su naložili njihovim ministrima spoljnih poslova da počnu pripreme za mirovne razgovore između dve zemlje", poručeno je iz kabineta jermenskog premijera.

Ruski predsednik Vladimir Putin, Alijev i Pašinjan potpisali su 9. novembra 2020. godine sporazum o potpunom prekidu vatre u Nagorno-Karabahu, ali su se uprkos tome od tog perioda odvijali sukobi između dve zemlje.

Sve vesti B92.net o tom sukobu možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: