Brnabić: "Briselski sporazum je mrtav"; Vulin: "Ovo je prvi korak ka uvlačenju Srbije u oružane sukobe"

Premijerka Srbije Ana Brnabić takođe je prokomentarisala današnju odluku Aljbina Kurtija.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.03.2022.

19:30

Brnabić:
Ilustracija: Shutterstock/PredragLasica

Ona se oglasila putem svom zvaničnom nalogu na Tviteru.

"Brutalno nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji se nastavlja. Kurti svakom svojom odlukom, svakodnevno, podriva mir i stabilnost, krši međunarodne sporazume i uskraćuje osnovna ljudska prava pripadnicima našeg naroda na KiM. Briselski sporazum je mrtav", napisala je premijerka.

Vulin: "Ovo je prvi korak ka uvlačenju Srbije u oružane sukobe na Kosovu i Metohiji"

Izbacivanjem Srba iz institucija na Kosovu i Metohiji Kurti je ubio Briselski sporazum koji posle ove odluke više ne postoji, kaže ministar policije Aleksandar Vulin.

"Ovo je prvi korak ka uvlačenju Srbije u oružane sukobe na Kosovu i Metohiji koje Šiptari očigledno pripremaju. Ako Evropska unija koja je pokrovitelj Briselskog sporazuma odmah ne sazove sastanak u Briselu i stopira bilo kakvu nasilnu akciju usmerenu prema Srbima na Kosovu i Metohiji, onda sa pravom možemo reći da Kurtijev napad nije došao iz njegove mržnjom zatrovane glave. Šta god donesu naredni dani, sigurno je da je Srbija učinila sve da sačuva mir i da je sva odgovornost za stabilnost regiona sada na Evropskoj uniji, Kforu i Kurtiju", naveo je Vulin.

Srbija i Aleksandar Vučić svoj narod neće ostaviti bez podrške, dodao je ministar unutrašnjih poslova komentarišući sraman potez premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija, koji je smenio predsednicu Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Ljiljanu Stevanović samo zato što je prisustvovala sastanku predstavnika Srba sa Kosova i Metohije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: