Započinje istraživanje: Koliko su gimnazijalci medijski pismeni?

Započinje istraživanje "Medijska pismenost i medijske navike učenika i nastavnika gimnazija u Srbiji".

Izvor: B92

Četvrtak, 24.03.2022.

12:10

Započinje istraživanje: Koliko su gimnazijalci medijski pismeni?
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja započinje istraživanje od nacionalnog značaja o medijskoj pismenosti gimnazijalaca, saopštili su iz Zavoda.

Prva faza istraživanja obuhvata gimnazijalce i njihove profesore iz Beograda sa ciljem da istražimo poznavanja njihove digitalne medijske pismenosti i navika. Nakon toga istraživanjem će biti obuhvaćene gimnazije iz čitave Srbije.

Onlajn upitnik biće poslat svim beogradskim državnim gimnazijama kako bismo dobili što veću reprezentativnost i pouzdanost uzorka.

U eri fake news-a i senzacionalističkih medijskih infromacija Zaprokul ovim istraživanjem želi da strateški doprinese boljem razumevanju milenijalaca u odnosu na sadržaje koje dobijaju preko digitalnih medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: