Milanović priznao zašto je Hrvatska ušla u NATO

Predsednik Hvatske Zoran Milanović rekao je da, ako se Ukrajini daje status kandidata EU, taj status je Bosna i Hercegovina odavno zaslužila.

Izvor: B92, index.hr

Utorak, 22.03.2022.

15:45

Milanović priznao zašto je Hrvatska ušla u NATO
EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD / POOL

"Ako Brisel ne razume dovoljno situaciju, onda to diplomatija treba da objasni", rekao je on novinarima.

Milanović je rekao da Hrvatska ne priprema agresiju, kao ni komanda BiH.

"A bogami ni Srbija, ili Rusija, jer ne može. Hrvatski interes je ravnopravnost naroda, to je jako važno za mir", dodao je.

"Rusija je mračna i hladna država"


Milanović je rekao da NATO nikad nije doživeo traumu da bi se govorilo o smrti.

"Ali, ima problema. Nikad NATO nije imao moždanu smrt. Spomenuli ste dron, to nisu ni Mađari uspeli da identifikuju. To NATO ne može da uradi, to nije posao NATO-a. Osim ako ne uđemo u svetski sukob i aktivira se član 5. Onda NATO preuzima vaše nebo, a to može samo SAD, ne mogu ni Englezi", rekao je.

"SAD garantuje sigurnost u NATO-u. Mi smo tamo ušli samo zbog Amerikanaca", dodao je.

"Ova vozila, helikopteri su američki poklon. O NATO-u sve racionalno. Postoje sposobnosti koje imaju samo Amerikanci. Kad vidim da Rusija eksperimentiše s novim hipersoničnim oružjem, ne osećam se dobro. Želim da to moj zaštitinik ima, ne znam zašto nema", rekao je.

"Rusija je hladna i mračna država, ne možemo je meriti našim merilima, drukčiji su", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: