Srušio se boing 737 pun putnika; Obustavljeni letovi svih Boinga VIDEO

Putnički avion tipa boing 737 kompanije "Čajna istern erlajns" srušio se na jugu Kine. Mediji: Nema naznaka da ima preživelih.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2022.

09:19

Srušio se boing 737 pun putnika; Obustavljeni letovi svih Boinga VIDEO
Shutterstock/Michael Wick

Prema sada već zvaničnim podacima, u avionu su bila 123 putnika i devet članova posade. Dnevnik Ženmin Žimbao citirao je zvaničnika lokalne vatrogasne službe koji je rekao da među ostacima aviona nema znakova života.

Kineska državna televizija CCTV izvestila je da se boing 737 srušio na planinu u blizu grada Vudžua, u regionu Gangs. Takođe, navedeno je da su spasilačke ekipe odmah upućene na mesto pada letelice.

Prema nezvaničnim informacijama, avion je najpre počeo da gori zbog kvara. Takođe, pojavili su se i snimci aviona koji kruži, ali nije potvrđeno da je reč o avionu koji je pao.

Prema podacima sa sajta "FlightRadar24", reč je o letu MU5735, koji je leteo na relaciji iz Kunminga za Guangdžou. Prijavljeno je i da je sa letelicom izgubljen svaki kontakt. Avion je poleteo u 13.11 po lokalnom vremenu, a trebalo je da sleti u 15.05.

Sa praćenja na portalu Flajt radar nestao je u 14.22 na visini od 982 metra pri brzini od 696 kilometara na sat.

Na društvenoj mreži Tviter pojavio se i snimak za koji se navodi da prikazuje mesto pada aviona. Na njemu se vidi gust dim na obroncima planine.

Još, međutim, nije potvrđeno da je na snimku avion koji se jutros srušio. Nakon pada aviona izbio je i požar. Čajna istern erlajns (China Eastern airlines) obustavlja letove svih Boinga 737-800 nakon pada aviona u južnoj Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: