Potvrđena optužnica protiv inspektora SBPOK-a

Viši sud u Požarevcu potvrdio je optužnicu protiv inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Božidara Stolića.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.03.2022.

14:06

Potvrđena optužnica protiv inspektora SBPOK-a
Kuzmafoto/depositphotos

Takođe, optužnica se odnosi i na još dvojicu osumnjičenih koji su prinudom pokušali da preuzmu ugostiteljski objekat od jednog Požarevljanina u septembru prošle godine.

Pored Stolića, za krivično delo prinuda u pokušaju terete se i Beograđanin Sladjan Konstantinović i pripadnik BIA M.K. Na rešenje krivičnog vanpretresnog veća požarevačkog Višeg suda o potvrdjivanju optužnice, odbrana optuženih je izjavila žalbu, rekla je za Tanjug portparol suda Gordana Vidojković.

O žalbi odluku treba da donese Apelacioni sud u Kragujevcu. Stoliću je 2. februara počelo sudjenje pred Specijalnim sudom povodom optužbi da je zloupotrebom službenog položaja odavao informacija o istrazi protiv organizatora i dela pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Krivična dela je negirao i najavio da će detaljno izneti svoju odbranu. On se brani sa slobode, a zajedno sa njim u tom postupku optužen je i Filip Golubović, kojem je, prema optužnici, kao pripadniku Belivukove grupe Stolić dostavljao tražene informacije.

Golubović je od 11. marta na izdržavanju kazne zatvora u Požarevcu, zbog drugog krivičnog dela. Stolić je bio uhapšen 12. juna zbog Belivukove grupe i u pritvoru je bio dva meseca. Zbog krivičnog dela u Požarevcu uhapšen je sredinom septembra, a krajem decembra mu je ukinut pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: