"Srbija će odgovoriti Prištini i Podgorici; biće dalekosežne posledice"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija sutra odgovoriti i Prištini i Crnoj Gori.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je na predizbornom skupu u Kikindi kazao da će na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost biti reči o svim efektima rata u Ukrajini i svemu što se zbiva u Evropi i svetu.

"Očekujte svašta, danas je vlada Crne Gore, a to nije uradila ni Đukanovićeva, zabranila glasanje u Beranama i pojedinim mestima za naše izbore, Kurtijeva vlada je tražila da priznamo nezavisnost Kosova da bi organizovali glasanje. Sutra će i u Crnoj Gori, ali i Aljbin Kurti dobiti odgovor, znate kakav će odgovor da dobiju. Odgovor ozbiljnih i odgovornih ljudi, ali će biti sa dalekosežnim posledicama", rekao je on.

Vučić je izneo loše prognoze za nasatavak sukoba u Ukrajini i ocenio da ne isključuje mnogo veće sukobe od sukoba samo dve zemlje.

"Moramo da damo sve od sebe da nas neodgovorni ljudi ne uvuku u tako nešto", zaključio je on.

Podsetimo, sutra u 12 h je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Teme će biti odbijanje Aljbina Kurtija da se izbori održe na Kosovu i Metohiji, pretnje sankcijama Srbiji i odnosi prema NIS-u i nabavci nafte za srpsko tržište.

"Čekali su priliku da izazovu sukob, misleći da je vreme za nove pogrome, proterivanje našeg naroda, rušenje naše zemlje. Srbija je pametna i uveren sam da ćemo umeti da sačuvamo mir, slobodu i da ćemo pameću, ali i snagom osigurati sve ono što u prošlosti nismo umeli", poručio je predsednik SNS-a.

Prema njegovim rečima, pred nama je težak period i kako kaže, vremena su mnogo ozbiljnija.

"Situacija u svetu biće sve komplikovanija i nemam sumnje, biće sve teža, umesto prekida sukoba, mogu da kažem da će sukobi biti žešći i veći, da će histerija i ludilo da se nastavi u Evropi, ali i u čitavom svetu", kazao je Vučić ocenjujući da to za Srbiju predstavlja veliki teret.

Zbog situacije izazvane ratom u Ukrajini, kako je najavio, na sutrašnjem sednice Saveta za nacionalnu bezbednost biće reči i o merama kako bi se obezbedilo da u Srbiji bude dovoljno naftnih derivata, a da se niko od srpskih partnera ne uvredi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 85 idi na stranu