Amerika ne prestaje – novi pritisak na Kinu

SAD su zahtevale da Kina jasno definiše svoj stav o Ukrajini.

Izvor: B92

Utorak, 15.03.2022.

14:35

Amerika ne prestaje – novi pritisak na Kinu
Foto: Profimedia/Vuk Valcic/ZUMA Press

"Mislim da je svrha naših kontakata sa kineskom stranom bila da pošaljemo jasnu poruku: Sjedinjene Države žele da vide kako sve zemlje sveta, uključujući Kinu, jasno iznose svoj stav o sukobu u Ukrajini", rekao je američki ambasador u NATO Džulijan Smit.

Dan ranije u Rimu je održan sastanak predstavnika Vašingtona i Pekinga. SAD pokušavaju da izvrše pritisak na Kinu da se pridruži antiruskim merama.

Zvaničan stav Pekinga je da jednostrane sankcije ne rešavaju problem i ne bi trebalo da zadiraju u interese Kine i drugih zemalja.

Podsetimo, Kina odbija da se priključi sankcijama zapadnih zemalja protiv Rusije, rekao je ranije danas ministar spoljnih poslova Vang Ji, prenela je danas kineska agencija Sinhua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: