Približava se kompromis? "To može biti sutra, prekosutra"

Moskva i Kijev se približavaju kompromisu u pregovorima, rekao je za "Komersant" Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine.

Izvor: B92

Nedelja, 13.03.2022.

09:00

Približava se kompromis?
Ilustracija: Shutterstock/evan_huang

Prema rečima člana ukrajinske pregovaračke grupe, strane u dijalogu su počele da sastavljaju sporazume čiji detalji još nisu otkriveni, prenela je RIA Novosti.

Čim budu razrađeni pravni formati biće zakazan sastanak, odnosno, četvrta runda pregovora.

"To može biti sutra, prekosutra. Razgovarali smo o svim pitanjima, sada pokušavamo da upakujemo ta pitanja u neke pravne formate", rekao je Podoljak.

On je napomenuo da bi u razgovore trebalo da se "uzmu u obzir bezbednosne garancije koje želi da dobije i Ruska Federacija, koja ima svoje strahove u vezi sa nizom globalnih vojnih saveza".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: